декември 25, 2023

Завршен настан на традиционална хуманитарна акција „ВОЛШЕБНА ЕЛКА

Звонливите гласови на распеаните дечиња од детскиот хор при Културно-уметничкото друштво ЃЕРДАН ОД БИСЕРИ и дечињата од Распеано рибарче и К2 продукција, со прекрасни изведби на новогодишни и божиќни песни, денес ја „оживеаја“ Волшебната елка поставена во комплексот KAM Village.
Така започна завршниот настан на традиционалната хуманитарна акција „ВОЛШЕБНА ЕЛКА“ која во организација на Црвен крст Охрид и во партнерство со KAM Village, се организира секој декември, месецот на дарување.
Бројни наши хумани сограѓани, институции, здруженија, поединци, се вклучија во оваа хуманитарна акција, купувајќи соодветни подароци, означени во волшебните лампиони, како исполнување на новогодишните желби на преку 50 дечиња што живеат во социјален ризик од Охрид и Дебрца.
И секако креативните и неуморни реализатори на целата хуманитарна акција и овој завршен настан беа волонтерите на Црвен крст Охрид во партнерство со KAM Village.
Изразуваме благодарност до нашиот партнер во оваа акција, до сите основни училишта во Охрид и Дебрца за соработката и благодарност за учеството и поддршката во организирање на оваа акција на сите поединци, институциите, здруженија.
Нека дарувањето биде ваш императив и во Новата 2024 година.
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 3 people, child, christmas tree and text
May be an image of christmas tree, hospital, crowd and text
May be an image of 1 person, christmas tree and crowd
May be an image of 8 people, christmas tree, crowd and text
May be an image of 3 people and christmas tree
May be an image of 3 people, toy, tree and text
May be an image of 7 people and text
May be an image of 8 people, christmas tree, toy and hospital
May be an image of 6 people and christmas tree
May be an image of 10 people, christmas tree and text that says "TP BAZARO BAZAI TpиmaKc"
May be an image of 7 people, hospital and text
May be an image of christmas tree, crowd and text
 
< врати се назад