Главни вести

COFFEE & TALKS

На 17.07.2024 во Едукативниот тренинг центар на Црвен крст Охрид во с. Велестово се одржа традиционална активност во...>>


ПАРТНЕРСКА АКТИВНОСТ

Изминатиот викенд во периодот од 12.07.2024 до 14.07.2024 5 волонтери од Клубот на млади на ООЦК Охрид учествуваа...>>


ПРВА ПОМОШ ЗА РАБОТНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Ве известуваме дека на ден 17.07.2024г (среда) во 9 часот ќе се одржи курс по прва помош за...>>


ПРВА ПОМОШ

На ден 12.07.2024 тимовите од прва помош при Црвен Крст Охрид составена од доктори, парамедици и лица обучени...>>


АКТИВНОСТИ ЗА ЗАШТИТА ОД ТОПЛОТЕН БРАН

Во овие жешки летни денови, продолжуваме со активности за превенција и заштита од топлотниот бран. Волонтерите од Клубот...>>


Никола Тесла: Неговиот живот, Пронајдоци и Наследство

По повод 168 годишнината од раѓањето на големиот визионер и научник, Никола Тесла (род. 10.07.1856), Црвен крст Охрид...>>


BACK TO NATURE

Во рамки на активностите од програмата “Зелен Волонтеризам 2024” и меѓународниот аматерски театарски фестивал “Вдиши театар 2024” на...>>


СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА

о текот на изминатиот месец се одржаа неколку настани од прва помош на кои што тимовите од прва...>>


ЕКО – АКЦИИ

На 5.6.2024 волонтерите на Црвен крст Охрид беа присутни на секо-акција во ОЕМУЦ “Св. Наум Охридски” – Охрид...>>


МЕСЕЦ НА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ

По повод мај – Месецот на ментално здравје на еден од редовните состаноци на Клубот на млади беше...>>


ОХРИД ТРЧАТ 2024

Во текот на изминатиот месец се одржаа неколку настани од прва помош на кои што тимовите од прва...>>


ДЕТСКА И НОЌНА ТРКА 2024

На 23.5.2024 и 30.5.2024 оваа година се одржаа Детската трка и Ноќната трка како дел од годинашното издание...>>


OHRID ULTRA TRAIL 2024

Во текот на изминатиот месец се одржаа неколку настани од прва помош на кои што тимовите од прва...>>


< врати се назад