октомври 1, 2018

За посреќно детство-посета на градоначалник

Општинската организација на Црвен Крст Охрид, ја заврши кампањата “За посреќно детство“,со спортско –рекреативен настан на кој учествуваат ученици од сите возрасти.

Во кампањата активно беше вклучена  и локалната самоуправа и јавните претпријатија и училиштата од градов. Градоначалникот Јован Стојаноски претходната недела  ги прими волонтерите на Општинска организација Охрид и им посака многу успех во спроведувањето на активностите.

Собраните средства ќе бидат донирани на децата од социјално ранливите семејства од Охрид и Дебрца. 

< врати се назад