септември 24, 2021

Учество во NATO EADRCC вежба “Северна македонија 2021”

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Охрид зеде учество на вежбата за управување со последици „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА 2021“, организирана од Евро-атлантскиот центар за координација на одговор на катастрофи на НАТО и Центарот за управување со кризи на Република Северна Македонија која се одржа од 20 до 23 септември 2021 година.

Оваа вежба придонесе кон подобрување на подготвеноста на воените, полициските, пожарникарските и останатите служби за спасување во природни катастрофи и непогоди.

Општинска организација Охрид учествуваше со:

✅Тимови за спасување на планина и на вода

✅Парамедици

✅Волонтери – актери во вежбата

✅Шминкери – прикажување на реални повреди

✅Тим за воспоставување на семејни врски

Изразуваме благодарност до сите учесници, кои одлично се справија во оваа симулација.

< врати се назад