април 3, 2023

СВЕТСКИ ДЕН НА ТУБЕРКОЛОЗА

Минатата недела по повод Светскиот ден на борбата со туберколоза во рамките на Клубот на млади се одржа една мини презентација на која што се споделија најважните информации за оваа болест.
Беше напомената важноста на редовните прегледи со цел да се покрене свесноста за тоа колку е всушност оваа болест сеуште опасна по животот на луѓето.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад