октомври 10, 2022

СВЕТСКИ ДЕН НА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ

Секоја година на 10 октомври ширум светот се празнува светскиот ден на менталното здравје со цел да се зголеми свеста кај луѓето на оваа тема.
 
Црвениот крст активно се вклучува во активностите за промоција на менталното здравје како важен аспект од здравјето на луѓето преку врснички едукации, работилници и пружање на прва психолошка помош од страна на стручни лица.
 
Оваа година нашето национално друштво се придружува на светската кампања со мото ” Да ги направиме менталното здравје и добросостојбата за сите глобален приоритет “, па во наредниот период очекувајте активности поврзани со оваа тема во организација на Црвен крст Охрид.
May be a cartoon of one or more people and text
 
 
 
 
< врати се назад