октомври 31, 2021

Работилница за релаксирана дебата

На ден 31.10.2021 се одржа релаксирачка работилница за волонтерите од Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид, на која воедно се стекнаа и некои вештини.

☕Coffee & talks е идеја како учесниците да се опуштат, а притоа да дебатираат и да се стекнат со говорни вештини

🎉Преку неколку вежби се запознавме подобро и се опуштивме

✅Научивме како се дава еден аргумент во дебата – исказ, причина и факт!

✅Дебатиравме на теми кои ги засегаат денешните млади

Им изразуваме благодарност на сите волонтери кои учествуваа и се гледаме на следната работилница!

Младите се нашата иднина!

< врати се назад