март 25, 2021

Проект ИФЦР – Дистрибуција на хуманитарна помош

Во текот на изминатата недела волонтерите на Клубот на Млади заедно со стручната служба на Црвен Крст Охрид поделија:

150 ПАКЕТИ СО ХРАНА и

150 ПАКЕТИ СО ХИГИЕНСКИ СРЕДСТВА

Пакетите беа обезбедени преку проект ИФЦР 3. Посетени беа 150 семејства од општина Охрид со околните села и општина Дебрца. Во пандемијата многу семејства останаа без храна, а кризата со пандемијата продолжува негативно да влијае на нивното секојдневие.

Нашата организација и понатаму сигурно и амбициозно чекори и ја исполнува хуманата мисија на Црвениот крст

„Ако не можеш да нахраниш 100 луѓе, тогаш нахрани барем еден!“ – Мајка Тереза

 

< врати се назад