декември 28, 2023

ПРЕДНОВОГОДИШЕН БАЗАР

Во рамките на социјално – хуманитарниот младински проект “Стопли нечиј дом и срце”, волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст Охрид учествуваа на настанот организиран од културолошка иницијатива “5 до 12” – Вино & Винил оваа сабота.
Собраните финансии беа донирани на нашиот сограѓанин Петар Попоски и за акцијата “Пакетчиња за сите дечиња”.
Петар има 22 години и боледува од ретка болест Tyrosine Hydroxylase deficit.
Хируршката интервенција не може да се изведе во Македонија, поради тоа мора да се оперира во Турција и се потребни околу 50 илјади евра.
На настанот учествуваше една од групите од Клуб на млади кои се претставија со своите, но и донирани рачно изработени декорации .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад