април 10, 2023

ПХВ ПРОЕКТИ

Еден од овогодинешните тимови во ЦКА – ПХВ циклусот одлучи да работи на интеркултурен проект.
Нивниот тим се состои од 5 младинци, кои ќе работат со 25 деца од различни култури од осмо и деветто одделение од 6 основни училишта во нашиот град.
Минатиот викенд ја оддржаа нивната прва работилница, каде се запознаа со целната група и поминаа доста квалитетно време, играа игри и поминаа заедно дисеминација.
Како за крајна цел одлучија да состават интеркултурен зборник со песни, раскази, брзозборки и слично, но и да изиграат ора од различните етнички заедници на финалниот настан за циклусот.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад