мај 3, 2023

ПХВ ПРОЕКТИ

Групата од Охрид која работи на интеркултурен проект реализираше едукативна ексурзија низ стариот дел од градот каде што влеговме :
▪️Во верските објекти со цел да се објаснат разликите меѓу религиите и нивната убавина и значење ⛪🕌.
▪️Во музеи со цел да запознаат со историјата на нивниот град и традициите на нивните предци 🏚.
▪️Посетија уште многу други места кои се значајни за Охрид и кои ги вратија назад во времето 🥰.
⭐ Ова беше уште една од активностите посветени на намалување на дискриминацијата меѓу националностите како дел од нивниот проект 😁. Се заблагодаруваме на сите кои ни помогнаа и овозможија оваа екскурзија да стане реалност, особено на професорот Бобан Блажески 🥳.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад