јуни 6, 2021

ОХРИД ТРЧАТ 2021

Во текот на изминатиот викенд по петти пат се одржуваше Атлетската манифестација Охрид трчаТ, а волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид водеа грижа за безбедноста и здравјето на натпреварувачите.

И оваа година настанот помина во одлично расположение, забава и многу насмевки, а за беспрекорно да се одвива целиот тек на трката се погрижија многубројните волонтери на кои неизмерно им се заблагодаруваме

Црвен Крст Охрид се погрижи за безбедност и насочување на тркачите низ целата патека со:

50 волонтери

6 доктори и 2 сестри

2 возачи

 

Грижа за превентивни мерки на expo ден

Тим за прва помош

Парамедици

Редари

Логистичка поддршка

Освежителен пункт

Честитки и до организацијата на Охрид ТрчаТ за уште еден прекрасно организиран настан

< врати се назад