март 4, 2024

ОБУКА ЗА ПРВА ПСИХОЛОШКА ПОМОШ И ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА

Изминатиот викенд на 2 и 3 март во Црвен крст Охрид беше одржана обука за основите на првата психолошка помош и психосоцијалната поддршка за волонтерите од Клубот на млади и учесниците на обуката за прва помош.
Обуката ја спроведоа членовите на националниот тим за прва психолошка помош од нашата општинска организација, Ранко Раткушиноски и Катерина Наумоска, и ги опфатија следниве теми :
– Благосостојба и нејзините елементи;
– Основи на прва психолошка помош;
– Основи на психосоцијална поддршка; и
– Грижа за себе.
Обуката траеше вкупно 6 часа, а ја проследија 24 млади кои се стекнаа со вештини и знаења за подобар пристап на терен и укажување на помош како потенцијални идни тимови за прва помош.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of text
May be an image of 3 people, people studying and table
May be an image of 13 people and people studying
May be an image of 5 people, fringe and text
May be an image of 7 people and people studying
May be an image of 7 people, people studying, people smiling and hospital
 
 
 
< врати се назад