ноември 22, 2023

Неделата на грижа на стари лица

Во рамки на одбележување на “Неделата на грижа на стари лица” (20 -26 ноември), под мотото“Сите сме нивни деца“ Црвен крст Охрид во просториите на Здружението на пензионери на Општините Охрид и Дебрца организираше информативно предавање за правата од социјална и здравствена заштита.
 
Прадавањето го одржаа д-р Јованка Стурлакова Коровешоска од Центарот за јавно здравје и Мира Врангалоска – социјален работник од ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа.
 
Во рамки на предавањето присутните се запознаа и со ризиците и факторите кои доведуваат до појава на дијабет, и на истите им беше овозможено бесплатно мерење на шеќер во крвта од страна на д-р Јованка заедно со волонтери од Црвен крст Охрид.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 5 people
 
May be an image of 5 people, people studying and table
May be an image of 4 people, people studying, chess, table and text

May be an image of 9 people

May be an image of 4 people

May be an image of 7 people

May be an image of 4 people

< врати се назад