април 30, 2021

Недела на имунизација

Во рамки на одбележување на Неделата на имунизација се одржа едукација на тема “Заштити, спречи, вакцинирај” со волонтерите од Клуб на млади при ООЦК Охрид од страна на д-р Јованка Стурлакова Коровешоска. На едукацијата присуствуваа 27 волонтери кои имаа можност да дознаат повеќе за вакцинацијата во нашата држава, како и тоа како вакцинацијата нѐ заштитува и превенира заболување. На крајот на предавањето волонтерите имаа можност да постават прашања кои ги интересираат.

< врати се назад