ноември 25, 2018

Недела на грижа на стари лица

Во рамки на одбележување на “Неделата на грижа на стари лица”(19-25 ноември) Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Охрид под мотото “Сите сме нивни деца” со бројни активности ја одбележа Неделата.  Беа посетени старите лица од програмата “Најди време” и им беа направени превентивни здравствени прегледи (ЕКГ, гликоза, крвен притисок). На социјално-ранливите категории на стари лица поделена беше и помош во храна.

Во просториите на општинска организација Охрид на волонтерите и корисниците  од програмата-Грижа за стари лица “Најди време” др.Јованка С. Коровешоска им одржа  едукативно предавање на тема: „ Заштита од грип” .

Волонтерите на Клубот на млади при Црвен Крст- Охрид во текот на неделата низ централното градско подрачје делеа едукативни материјали – флаери за здравиот начин на живот и правата на социјална заштита на старите лица.

< врати се назад