февруари 28, 2021

Месец на ретки болести

По повод месец на ретки болести, волонтерите од Клубот на Млади  при Црвен крст на република Северна Македонија-Општинска организација Охрид направија едукативно видео со 5 ФАКТИ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ.

Целта на целата кампања е поткревање на свеста и поттик на институциите да го насочат вниманието на медицински истражувања за изнаоѓање лек и терапија за ретките болести.

‘БОЛЕСТА МОЖЕБИ Е РЕТКА, НО НАДЕЖТА НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ’

Сите да покажеме поддршка и надеж за ретките #CAREFORRARE

< врати се назад