јануари 20, 2024

КРВОДАРИТЕЛСКАТА АКЦИЈА – ВОДИЦИ 2024

На ден 19.01.2024 во просториите на НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид во период од 9-15 часот Црвен крст Охрид во соработка со Институт за Трансфузиона Медицина на РМ ја организираа традиционалната крводарителска акција-Водици 2024 на која што беа собрани 104 крвни единици меѓу кои и неколку дарители кои за прв пат ја даруваа својата драгоцена течност и влегоа во големото хумано семејство на крводарители.
 
Изразуваме благодарност до сите хумани граѓани кои даруваа крв и ја истакнаа својата хуманост и висока општествена одговорност, до екипите од Институтот за трансфузиона медицина, волонтерите од Црвен крст Охрид, Дебарско-кичевска епархија Охрид која обезбеди скромни подароци за крводарителите и до Центарот за култура „Григор Прличев“ кој овозможи простор за одвивање на крводарителската акција.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 8 people, ambulance, hospital and text
May be an image of 5 people and text
May be an image of 2 people and text
May be an image of 1 person
May be an image of 4 people, people studying, table and text
May be an image of 3 people and people studying
May be an image of 2 people and hospital
May be an image of 11 people and text
May be an image of 1 person and hospital
May be an image of 3 people and dirndl
May be an image of 7 people, hospital and text
May be an image of 2 people and text
May be an image of 11 people and crowd
May be an image of 8 people and ambulance
May be an image of 7 people and text
May be an image of 7 people, toy and text
May be an image of 5 people, toy, clothes iron, hospital and text
May be an image of 12 people, christmas tree and text
May be an image of 4 people, hospital and text
 
 
 
< врати се назад