март 7, 2024

Крводарителска акција во просториите на СОСУ “Св.Кирил и Методиј”-Охрид

На ден 06.03.2024 Црвен крст Охрид во соработка со Службата за трансфузија Охрид реализираше успешна крводарителска акција во просториите на СОСУ “Св.Кирил и Методиј”-Охрид со средношколците од четврта година и вработените од ова училиште.
На акцијата својата крв ја даруваа вкупно 27 дарители, меѓу кои професори, вработени во службата и ученици кои станаа дел од големото семејство на крводарители.
Продолжуваме со хуманата мисија и се заблагодаруваме до СОСУ „Св.Кирил и Методиј“ Охрид за соработката и успешноста на акцијата!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 3 people and text
May be an image of 1 person, hospital and text
May be an image of 3 people and bedroom
May be an image of 2 people, hospital and text that says "@red.cross.ohrid подади рака за живот! дарувал KPB + JAC сум хуман! A ти? oxpug"
May be an image of 6 people, people studying, table, hospital and text
May be an image of 4 people, people studying and hospital
May be an image of 1 person, hospital and text
May be an image of 2 people and text
May be an image of 5 people, people studying and text
May be an image of 2 people, toy and text
 
 
 
 
< врати се назад