јуни 14, 2022

Крводарителска акција по повод Светскиот ден на крводарителството

14 јуни насекаде во светот се одбележува како Светски ден на крводарителството.
 
На овој ден Црвен крст Охрид искажува искрена благодарност, признание и почит на сите оние хумани луѓе, крводарители кои несебично и без резерва ја покажале својата хуманост дарувајќи крв, но и до екипите на Трансфузиолошката служба, вработените и волонтерите на Црвен крст Охрид и сите оние поединци, фирми, институции кои вложија труд, креативност и средства за поддршка и помош во реализација на крводарителските акции. На сите овие чинители ги поврзува една иста, многу значајна благородна и хумана работа-сите тие со својот ангажман придонеле да се спасат човечки животи.
 
Продолжуваме со нашата хумана мисија со апел до нашите сограѓани да останат хумани, да даруваат крв, бидејќи за живот се работи!
 
Во оваа прилика ја најавуваме нашата следна крводарителска акција која ќе се реализира на 21.06.2022 г. (вторник) во ОСУ „Св.Климент Охридски“-Гимназија, од 9-14 ч., која ќе има за цел да ги задоволи потребите за крв и крвни продукти на пациентите во здравствените установи во Охрид.
< врати се назад