август 9, 2023

Kрводарителска акција “Плаошник 2023”

Во организација на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Охрид, во спортската сала во OОУ „Св. Климент Охридски“ на 8ми и 9ти август се одржа традиционалната крводарителска акција-Плаошник 2023 по повод празникот Св. Климент Охридски.
На крводарителската акција беа собрани 76 крвни единици меѓу кои и неколку дарители кои за прв пат ја даруваа својата драгоцена течност и влегоа во големото хумано семејство на крводарители.
Им благодариме на крводарителите кои ја искажаа својата хуманост дарувајќи крв.
May be an image of 6 people, people studying, chess, hospital and text
May be an image of 8 people
May be an image of 4 people and hospital
May be an image of 3 people and hospital
May be an image of 3 people and text
May be an image of 6 people, television, dartboard, hospital and text
May be an image of 8 people, people playing basketball, people studying and text
May be an image of 10 people, people studying, table and text that says "adidas"
May be an image of 3 people, people playing basketball, people playing volleyball and dartboard
May be an image of 1 person and table
< врати се назад