август 9, 2020

Kрводарителска акција – Плаошник 2020

Во организација на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Охрид, во ОУ „Св. Климент Охридски“ на 8ми и 9 ти август се одржа традиционалната крводарителска акција-Плаошник 2020 по повод празникот Св. Климент Охридски на која беа собрани 65 крвни единици.

Крводарителската акција беше реализирана со примена на сите протоколи, мерки и препораки за заштита од Ковид-19.

< врати се назад