јануари 14, 2022

Координативен состанок со Македонско Еколошко Друштво – вмрежување на организации и синергија на проекти

На ден 13.01.2022 година, на платформата ZOOM, се одржа координативен состанок со Македонско Еколошко Друштво каде што се дискутираше за вмрежување на организациите како и синергија на проектите кoи во овој момент се реализираат на територија на Националниот парк Галичица и неговата околина.
👉 Од самиот состанок произлегоа идеи за заеднички активности, мониторинг посети, учества на обуки, поддршка во дизајн на интерактивни игри како и многу други активности од областа на заштитата на животната средина. На состанокот учествуваа претставници на МЕД, Црвен крст Охрид, ИД Урсус спелеос, Еко Логик и НП Галичица.
Активноста е дел од проектот „Развој на едукативни ресурси за заштита на пештерите и лилјаците во Националниот парк Галичица“ поддржан од: Prespa Ohrid Nature Trust – PONT и Critical Ecosystem Partnership Fund (CEPF).
< врати се назад