март 17, 2022

Хуманост меѓу младите, солидарност за сите!

🩸💉❣️Во чест на 17 март – Ден на формирањето на Црвениот Крст на Македонија и Ден на крводарителството, да си посакаме уште многу успешни соработки помеѓу Црвен Крст – Охрид и нашето училиште со единствена цел – поттикнување на детската хуманост и солидарност и градење на високи етички, хумани и морални вредности кај младите❤
✔️Тема на денот: Што е крводарителство?🩸💉❣️
 
#ПРЛИЧЕВЦИ за КРВОДАРИТЕЛСТВОТО како стремеж за унапредување на животот и највисок степен на лична морална одговорност🩸💉❣️
 
❗️По повод овој ден, по предметот Етика во седмо одделение научивме дека:
 
🩸Човечката крв е лек кој единствено може да се обезбеди со дарување.
🩸Дарувањето крв е доброволно и претставува најблагородно хумано дело.
🩸Да се биде член на крводарителското семејство значи да се биде дел од слога и човечност.
🩸Хуманоста е таа што секогаш спасува.
🩸Дарувај крв, спаси живот!
< врати се назад