ноември 8, 2023

Хуманитарен марш во чест на Трајан Целески- Тачо

На ден 05.11.2023 г. се одржа третиот хуманитарен марш во чест на Трајан Целески- Тачо, во чест на неговиот прерано згаснат живот.
Околу 20-тина активисти придружувани од волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид се движеа по патеката Стобекс,н. Видобишта-Црква Св. Никола-Велгошти и назад која е во должина од 10 км во два правци. Водич беше шампионот во планинско трчање Дејан Ангелоски.
Охрид го памети Тачо како голем другар, спортист, човек со борбен дух, позитивна енергија и харизма. Борбата за неговиот живот прерасна во симбол на хуманост
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 5 people and people climbing
May be an image of 9 people
 
 
May be an image of 9 people
 
< врати се назад