април 25, 2023

ХУМАНИТАРЕН БАЗАР

Традиционално и оваа година Црвен крст Охрид учествуваше со свој штанд на Велигденскиот базар во организација на Општина Охрид и ЈП Градски пазар.
На истиот волонтерите од програмата за грижа на стари лица “Најди време” и една од групите вклучени во ЦКА – ПХВ циклусот продаваа рачно изработени честитки, украси, чаши украсени од дел од младинците, храна и велигденски јајциња.
Дел од средствата беа наменети за потребите на групите кои се вклучени во овогодинешниот ПХВ циклус.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Можно е да е слика од 5 луѓе и толпа
 

Можно е да е слика од 6 луѓе и амбулантно возило

Можно е да е слика од 14 луѓе и болница

< врати се назад