октомври 18, 2022

ЕВРОПСКИ ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Секоја година на 18 октомври националното друштво на ЦКРСМ се вклучува во одбележувањето на Европскиот ден на борба против трговијата со луѓе.
 
За таа цел, се оддржуваат кампањи и работилници со кои се покрева свеста кај граѓаните за тоа како да препознаат случаи на трговија со луѓе и како да реагираат во такви случаи.
 
Црвениот крст редовно ги освежува своите редови со врснички едукатори кои се обучуваат на оваа тема и се вклучуваат активно во борбата со оваа социјална непогода.
< врати се назад