март 27, 2024

ДЕБАТЕН КЛУБ

На 25.3.2024, се одржа третиот состанок на младинскиот дебатен клуб во Црвен крст Охрид .
Клубот се формираше на иницијатива на волонтерката од Мировниот корпус којашто работи во Црвен крст Охрид, Danielle Hamilton, како и младите волонтери Дарио Транталовски и Методија Стојаноски
На овој состанок учесниците се запознаа повеќе со како да формираат добри противаргументи, а беше одржана и првата дебата помеѓу два претходно избрани тимови на темата “Should one single action define a person?”. По истата, учесниците имаа можност да си дадат фидбек за начинот на кој ги претставија своите аргументи, како меѓу себе, така и од учесниците кои не дебатираа и беа судии на оваа дебата.
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 10 people, people studying, table, lighting and indoors
 
 
 
< врати се назад