јули 4, 2022

ЦКА-ПХВ 2022 – Проект САШКА

Запознајте се со тимот кој преку програмата ЦКА-ПХВ изминатиов период работеше на проектот ,,САШКА”, со кој тие успеаа во создавање подобри услови за живот на тричленото семејство од Лескоец со:
 
✅ Градење нова куќа
✅ Плаќање заостанати долгови
✅ Обезбедување храна и производи за лична хигиена на семејството
✅ Овозможување редовни лекарски контроли за бебето
✅ Правење целосна лекарска контрола на мајката, како и посета на стоматолог
 
🔴 Овој тим ја оствари својата цел – обезбеди мал и топол дом на едно сиромашно, но скромно семејство со мали можности и големи срца. ❤
 
ℹПотребните средства беа собрани со реализирање на најразлични акции во нашиот град:
 
➡️ Продажба на рачно изработени прстени и белегзии 📿
➡️ Поетска вечер 📖
➡️ Велигденски базар 🖍
➡️ Свирка на Плоштад 🎵
➡️ Проекција на филм 🎥
➡️ Хуманитарна забава 🎊
 
Искажуваме специјална благодарност до сите донатори кои ни помогнаа и овозможија овој проект да стане реалност, особено на госпоѓа Наде Дуклеска и сите хумани луѓе од Шведска, Америка и Австралија 😁☺️.
 
Волонтери:
📿 Мартина Анастасијевска
📿 Сара Петковска
📿 Стефанија Битолкоска
📿 Христијан Дончевски
📿 Јана Ангелоска
📿 Ангела Ѓуклеска
 
👩‍🏫Ментор: Радмила Герасимова
< врати се назад