март 28, 2021

ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

Традиционално одбележување на ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

На ден 27.03 во 20:30 часот, во период од еден час во мрак тонеа над 180 земји и 7000 града ширум светот. И оваа година Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид се вклучи во еколошката акција преку која луѓето се обединија и ја поткренаа јавната свест за проблемите на планетата Земја.

< врати се назад