јули 20, 2023

Активности за заштита од топлотен бран

Црвен крст Охрид продолжува да реализира активности посветени на едукација за заштита од топлотен бран.
Во изминативе неколку дена, нашите волонтери им поделија вода и флаери со совети за заштита од топлотниот бран на членови на Здружението на пензионери, како и на повеќе граѓани кои ги сретнаа низ градот.
Исто така, дистрибуирани беа и материјали со препораки за заштита од топлото време коишто се наменети за матичните лекари.
Овие активности на Црвен крст Охрид ќе продолжат и во текот на следните денови.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 3 people and chess
May be an image of 3 people and chess
May be an image of 3 people and text
May be an image of 3 people
 
 
May be an image of 2 people, ambulance, hospital and text
May be an image of 3 people and text
May be an image of 3 people and text
May be an image of 3 people, hospital and text
 
 
 
 
 
 
< врати се назад