мај 4, 2023

49-ти Општински натпревар по Прва Помош

Ве информираме дека, после 2 годишна пауза поради Ковид-19 кризата, годинава ќе се одржи 49-тиот Општински натпревар по Прва Помош, во организација на Црвен крст Охрид.
Дозволете да Ве потсетиме дека несреќите се случуваат секојдневно и насекаде: во домот, на улица, на училиште, на работно место, на игралиште, во природа…Во таквите ситуации правилното укажување прва помош значи спасување човечки живот. Првата помош е непроценлива животна вештина која секој човек, особено младите треба да ја научат и надоградуваат во текот на животот.
 Сабота, 6.5.2023г.
Официјален почеток – 09:00
Старт: градски плоштад
 
May be an image of 1 person and text
 
 
 
 
< врати се назад