јануари 27, 2022

26.01 -„Светски ден за едукација за заштита на животната средина“

🌏Животната средина не спојува сите нас и делиме еден заеднички дом – планетата Земја.
🌏Едукацијата за зачувување на животната средина и климатските промени се од голема важност, особено за децата од школска возраст.
🌎Денешната работилница со наслов „Направи промена за здрава животна средина“ заедно со Црвен крст Охрид беше реализирана со цел што повеќе да се осознае за тоа што е животна средина, како треба да се грижиме за истата, што се климатски промени и кои се причините и последиците од климатските промени.
👩‍🏫До нашата следна дружба, да рециклираме отпад ♻️, да правиме компост и секогаш да наоѓаме начин веќе искористените материјали повторно да ги употребиме. 😊
 
Tags: ,
< врати се назад