октомври 26, 2023

СВЕТСКИ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

По повод одбележување на Светскиот ден за борба против трговија со луѓе на 18.10.2023 на р-довниот состанок на Клуб на млади беше одржана врсничка едукација со цел поткревање на свеста и начини за превенција на младите од модерното ропство. На истата волонтерите имаа можност подетално да се запознаат со:
Фазите на трговија со луѓе
– Начините за излез од ланецот, како и начините за превенција
– Последиците со кои се соочува жртвата на трговија со луѓе
– ЕДУКАТОРИ: Калина Стојаноска и Радмила Герасимова
– Исто така, на почетокот беа доделени симболични поклони за волонтерите кои продадоа најмногу карти по повод манифестацијата “За посреќно детство”. Со овој гест им се заблагодаруваме за нивната посветеност и труд како и помош при реализација на самата манифестација.
-ЕДУЦИРАЈ СЕ – БИДИ ПОБЕЗБЕДЕ –
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 1 person, studying and text
May be an image of 3 people, duffel coat and text
May be an image of 3 people, hospital and text
May be an image of 6 people
 
 
 
 
< врати се назад