декември 20, 2023

Kрводарителска акција

На ден 20.12.2023 год во просториите на ФТУ Охрид, Црвен крст Охрид во соработка со Служба за Трансфузија-Охрид и Факултет за туризам и угостителство – Охрид организираше успешна крводарителска акција со професори, студенти и општа популација, која беше последна од планираните акции од годишниот интегрален план за организирање на крводарителски акции за 2023.
 
На крводарителската акција својата драгоцена крв ја даруваа 24 крводарители, а за успешноста на оваа акција придонесоа многуте првократни дарители.
 
Крводарувањето е висок чин на солидарност – им благодариме на сите граѓани кои во текот на изминатите месеци од 2023 даруваа крв.
 
Дарувај крв, спаси нечиј живот!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 3 people, hospital and text
May be an image of 4 people
May be an image of 3 people, hospital and text
May be an image of 14 people, people studying and hospital
May be an image of 3 people and hospitalMay be an image of 2 people, acupuncture and text
May be an image of 4 people, hospital and text
 
 
 
 
< врати се назад