јуни 13, 2020

Заедничка кампања со СВР Охрид за превенција од КОВИД 19

Со цел подигнување на совеста кај граѓаните за потребата од доследна примена на мерките за заштита од вирусот Ковид 19, на ден 13.06.2020 Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид заедно со СВР Охрид преку одделението за превенција, реализираше превентивна кампања за целосно почитување на препорачаните безбедносни мерки и протоколи за заштита од Ковид 19..

Во рамките на превентивните мерки, претставници на оделенијата за превенција во соработка со волонтери на Општинска организација Охрид беа поставени на двата влеза, а потоа и во центарот на градот и на лицата во патнички моторни возила и случајни минувачи им беше мерена телесна температура, беа поделени заштитни повеќенаменски маски, заштитни ракавици и пригоден флаер-пропаганден материјал со препорачаните совети и препораки за  заштита.

Самиот настан беше одржан со цел дополнително информирање на јавноста за важноста и ефикасноста за следење на препораките дадени од Владата на РСМ.

< врати се назад