декември 21, 2023

Врсничка едукација на тема СПИ

На 18.12.2023 беше одржана врсничка едукација во Охридската Гимназија со учениците од спортската академија од сите 4 години. 
Едукацијата беше одржана од страна на обучени врснички едукатори за СПИ- Ивана Котеска и Сара Петковска во присуство на 30тина ученици. 
Присутните имаа можност да се запознаат со тоа што се тоа сексуално преносливи инфекции, како се пренесуваат, како се третираат, кој се последиците и пред се’ како да се заштитат.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 1 person, studying and text
May be an image of 10 people and people studying
 
May be an image of 2 people, people studying and text
 
< врати се назад