јули 18, 2021

Вакцинација Ковид 19

Од 19.07.2021 г., волонтерите на Црвен крст Охрид поделени во две смени, во период од 07.00 до 20.00 часот активно се вклучени како административна и логистичка поддршка на ЈЗУ Здравствен дом Охрид во процесот на вакцинација во модуларната болница во Охрид.

Со оваа активност, даваме директна поддршка на Министерство за здравство во справувањето со Ковид-19, а како организација покажуваме грижа за заедницата и здравјето на сите.

 

< врати се назад