февруари 5, 2024

RED CROSS HUNT

Партнер – клубовите се два или три Клубови на млади кои склучуваат соработка со цел организирање на заеднички активности за нивните волонтери .
Минатиот викенд 19 волонтери од Клубовите на млади од Црвен крст Охрид и Битола учествуваа на партнерска активност во Охрид, односно на организираниот Red Cross hunt според идејата на претходниот координатор на млади на националното друштво.
На истата тие имаа можност во мали групи да го истражат градот Охрид, да ги споделат своите знаења за организацијата на пунктовите за дисеминација, да се здобијат со симболични подароци за нивниот труд, и најважно, да се запознаат повеќе меѓусебе и да поработат на своите тимски вештини. 
Се заблагодаруваме за учеството на сите волонтери и се надеваме дека оваа соработка ќе продолжи и понатаму со уште поуспешни активности.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 6 people
 
May be an image of 7 people
May be an image of 5 people
May be an image of 6 people and Saqsaywaman
May be an image of 7 people and text
May be an image of 6 people and mountain
May be an image of 5 people and Stari Most
 
< врати се назад