јули 13, 2023

Продолжуваме и денеска со активности за превенција и заштита на здравјето на граѓаните при топлотен бран

Во овој летен период со високи температури, важно е нашите граѓани да се информирани за тоа како да се заштитат од топлотниот бран. 
За таа цел младите волонтери од Клуб на Млади на Црвен крст Охрид делеа флаери со совети за превенција од топлотен бран и шише вода.
Вниманието најмногу го насочија кон повозрасните лица и хронично болните кои се во поголем ризик во ова топло време на кои, покрај тоа што им беа дадени препораки за заштита од топлото време, им беше и измерен крвниот притисок.
За време на најтоплиот период од денот (од 10 ч. до 17 ч.):
– избегнувајте напорни физички активности на сонце
– постојано внесувајте течности
– избегнувајте мрсна калорична храна
– носете светла лесна облека и заштитни очила и капа
Продолжуваме и наредните денови со активности за превенција од топлотен бран. 
May be an image of 9 people
May be an image of 2 people, crowd and text
May be an image of 3 people and text
May be an image of 3 people, parking meter and text
May be an image of 3 people and text that says "GARAGE GARAGE ARAGE GARAGE GARAG"
May be an image of 3 people and text
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст
Можно е да е слика од 3 луѓе, скутер, велосипед и текст
Можно е да е слика од 3 луѓе, телефон и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе
Можно е да е слика од 2 луѓе и текст
Можно е да е слика од 3 луѓе и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст кој вели „црвен i FART“
Можно е да е слика од 3 луѓе, продавница за шапки и текст
Можно е да е слика од 4 луѓе и текст
Можно е да е слика од 6 луѓе и текст
< врати се назад