февруари 26, 2024

НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ СРЦЕВОСАДОВИ ЗАБОЛУВАЊА

Во рамките на своите здравствено-превентивни активности, а како дел од одбележување на Неделата на срцево-садови заболувања (21-28 февруари), Црвен крст Охрид организираше низа активности насочени кон превенција на срцевосадовите заболувања.
📌Денеска, во просториите на Црвен крст Охрид се организираше едукативно предавање за превенција, третман и лекување на болестите на срцето и крвните садови, кое д-р Соња Стурлакова Димовска, го одржа на корисниците и волонтери од Програмата – Грижа за стари лица -“Најди време” и пензионерите од Здружението на пензионери на Охрид и Дебрца.
 
 
 
 
 
 
 
 
Можно е да е слика од 10 луѓе и луѓе студираат
 
 
 
 
< врати се назад