јуни 7, 2021

Донација на неинвазивни респиратори

Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Охрид на ден 07.06.2021 г. предаде донација на ЈЗУ Општа болница – Охрид. Донацијата се состои од четири неинвазивни респиратори од марката COVIDAIR S/T од компанијата BCD microtechnique SA на чело со Cedric Pahud, обезбедена преку Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Делчево.

< врати се назад