јуни 5, 2023

Доделување награди и пофалници на учесници на Конкурсот „Да им ја дадеме на децата земјината топкa“

Во насока на подигнување на свеста за хуман однос кон животната околина, волонтерите на Црвен крст Охрид од програмата за грижа за стари лица „Најди време“ распишаа конкурс за поетска и за ликовна творба насловен „Да им ја дадеме на децата земјината топка“. На овој конкурс со прекрасни творби учествуваа ученици од основните училишта од Општина Охрид.
 
Наградени се следните учесници:
– Во категоријата поетски творби на ученици од 6 до 9 одделение
 
Прва награда – Зорица Стевоска, 9 одделение во ООУ „Св. Наум Охридски” – Пештани, ментор Емилија Митреска
 
Втора награда – Лина Маркоска, 6 одделение во ООУ „Кочо Рацин“, ментор Фила Вероска Стојковска
 
Трета награда – Стефанија Бакулеска, 6 одделение во ООУ „Св. Наум Охридски” – Пештани, ментор Емилија Митреска
 
– Во категоријата поетски творби на ученици од 1 до 5 одделение
 
Прва награда – Марко Танески, 5 одделение во ООУ „Григор Прличев“, ментор Фанче Наумоска
 
Втора награда – Вања Митреска, 2 одделение во ООУ „Григор Прличев“
 
Трета награда – Ангела Стефаноска, 5 одделение во ООУ „Григор Прличев“
 
– Во категоријата ликовни творби на ученици од 6 до 9 одделение
 
Прва награда – Теона Јосифоска, 8 одделение во ООУ „Григор Прличев“
 
– Во категоријата ликовни творби на ученици од 1 до 5 одделение
 
Прва награда – Теодора Настоска, 4 одделение во ООУ „Христо Узунов“, ментори Лидија Цветковиќ и Љубица Чифлигароска
 
Втора награда – Доца Секулоска, 4 одделение во ООУ „Григор Прличев“
 
Трета награда – Санја Велофски, 4 одделение во ООУ „Христо Узунов”
 
Пофалници им се доделени на следниве учесници:
 
– За поетска творба
Маја Џајкоска, 5 одделение во ООУ „Григор Прличев“
 
– За ликовни творби
Мартин Николоски, 4 одделение во ООУ „Григор Прличев“
 
Ана Трпеноска, 4 одделение во ООУ „Григор Прличев”
 
Марија Чороска, 4 одделение во ООУ „Христо Узунов”, ментор Лидија Цветковиќ
 
Наум Крцоски, 4 одделение во ООУ „Христо Узунов”
 
Јован Шикоски, 2 одделение во ООУ „Григор Прличев”
 
Ана Тонева, 5 одделение во ООУ „Григор Прличев”
 
Црвен крст Охрид изразува благодарност до сите учесници на Конкурсот „Да им ја дадеме на децата земјината топка“. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 4 people, hospital and tree
 
 
May be an image of 6 people and hospital
May be an illustration of map and text
May be a doodle of text
May be an image of 4 people
 

May be an image of 11 people, crowd and text

May be an image of 6 people and text

May be an image of 15 people and crowd

 

< врати се назад