јуни 28, 2022

ЦКА-ПХВ 2022 – Проект Феникс

Запознајте се со тимот кој работеше на проектот Феникс 🤗
 
➡️ Групата девојки кои преку програмата ЦКА-ПХВ изминативе два месеци одржуваа работилници и активности со група деца на теми:
 
✅ Бонтон 👥
✅ Здрави навики 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️
✅ Тимски игри ⚽
✅ Подобрување на читањето кај одредени поединци 🔤
✅ Час по пливање 🏊‍♂️
✅ Ден за истакнување на сопственото хоби 👩‍🍳👨‍🎨🌷
✅ Прошетка во околните музеи 🎨🖼️
✅ Еднодневна екскурзија во Свети Наум и Заливот на коските со брод 🛳️
✅ Свечена вечера 🍴
 
🔴 Целта на овој проект е социјална адаптација и стекнување здрави навики кај децата, кои би им преостанале во текот на нивните животи, како и најглавно дружење, забава и создавање нови пријателства 😃.
 
Волонтери:
🧚‍♀️Ана Марија Петковска
🧚‍♀️Филипа Мијалкова
🧚‍♀️Симона Симоновска
🧚‍♀️Валерија Андриеска
🧚‍♀️Марија Андриеска
 
Ментор: Ивана Грданова
< врати се назад